Loader

FAQ

0 Kommentarer | 6 mars, 2012

 • Vad är skillnaden mellan en fastighetsmäklare och en fastighetsmäklare
  ?

  De flesta stater kräver att professionella fastighetsförsäljare är licensierade av staten, så att de kan kontrollera utbildning och uppleva krav och ha en central myndighet för att lösa konsumentproblem.

  Terminologin som används för att identifiera fastighetsmäklare varierar lite från stat till stat. Mäklare är i allmänhet skyldiga att ha mer utbildning och erfarenhet än fastighetsförsäljare eller agenter.

  Personen du normalt handlar med är en fastighetsmäklare eller säljare. Säljaren är licensierad av staten, men måste arbeta för en mäklare. Alla listor placeras i mäklarens namn, inte säljaren.

  En mäklare kan hantera direkt med bostadsköpare och säljare eller kan ha en personal av säljare eller agenter som arbetar för honom eller henne.

 • Varför ska jag använda en fastighetsförsäljare?

  En fastighetsförsäljare är mer än bara en ”säljare”. De agerar för din räkning som din mäklare, ger dig råd och vägledning och gör ett jobb – hjälper dig att köpa eller sälja ett hem. Även om det är sant att de får betalt för vad de gör, så gör andra yrken som ger råd, vägledning och har en tjänst att sälja – såsom certifierade revisorer och advokater

  Internet har öppnat en värld av information som inte tidigare var tillgänglig för hemköpare och säljare. Uppgifterna om listor tillgängliga för försäljning är nästan aktuella – men inte riktigt. Det finns tillfällen när du behöver den senaste informationen om vad som har sålts eller är till salu, och det enda sättet att få det är med en mäklare.

  Om du säljer ett hem får du tillgång till flest köpare genom att vara listad i tjänsten Multiple Listing. Endast en licensierad fastighetsmäklare som är medlem i din lokala MLS kan få dig listad där – vilket gör att du automatiskt listas på några av de större fastighetswebbplatserna. Om du köper eller säljer ett hem är MLS din mäklares bästa verktyg.

  Emellertid har rollen som mäklare förändrats under de senaste åren. Tidigare var mäklare det enda sättet att hemmaköpare och säljare kunde få tillgång till information. Nu utvecklas mäklare. Eftersom dagens hemköpare och säljare är så mycket bättre informerade än tidigare blir expertis och förmåga viktigare.

  Fastighetsmäklaren blir mer en ”guide” än en ”säljare” – din personliga representant för att köpa eller sälja ett hem.

 • Jag har en familjevän som är en fastighetsmäklare. Jag gillar henne och hon är en hjälp men hon ger mig ett pris att sälja mitt hem för och jag tycker att det är för lågt. Så jag ringde till en annan mäklare som föreslog ett pris som överensstämde med mina förväntningar. Vem väljer jag?

  Du kanske vill rådfråga ett par fastighetsmäklare om marknadsvärdet för ditt hem. De flesta av uppskattningarna ska vara i samma ballpark.

  Det kan vara så att din vän är mer ärlig mot dig om värdet på ditt hem och den andra fastighetsmäklaren gav dig ett högre nummer eftersom han redan visste att du förväntade dig det. Detta kallas ”Buying a Listing” och är föremål för en artikel på vår webbplats.

  Eller det kan helt enkelt vara så att din vän är en bra vän, men inte så bra för en fastighetsmäklare.

  Att blanda affärer och vänskap är alltid riskabelt för vänskapen. Å andra sidan, om din vän verkligen är kompetent och gav kloka råd, kan hon bli förolämpad om du ignorerar rådet och väljer en annan mäklare.

 • Jag måste göra ett val mellan ett uppdaterat hem i ett äldre område eller ett nyare hem i ett mer modernt område. Hemmet i det äldre grannskapet har nästan allt jag vill ha och är mycket större, men vilken är mest vettigt som en investering?

  Om ditt mål är att köpa ett hus för dess återförsäljningsvärde och det du tänker köpa i det äldre området ligger i den övre änden av värdena för det området, kanske det inte är det klokaste valet. Om det är lika eller lägre i priset som de andra, borde det inte finnas några problem, eftersom prissättningen bör övervägas i förhållande till det lokala grannskapet och inte jämföras med bostäder i andra stadsdelar (för det mesta)

  Plus, är det ett kvarter på nedgång, eller kommer andra att fixa saker också, så att det är ett område som förbättras? Det kan visa sig vara en mycket bra affär så länge du inte ”överbetalar” på grund av de senaste förbättringarna.

  Kom ihåg att du också köper ett hem för att det är värdefullt för dig som ett ”hem”, och det är något annat du bör tänka på. Vilket område skulle du OCH din familj känna sig mest bekväm i?

 • När vi köper ett nytt hem, vilka uppgraderingar ska vi gå för? Vad har mest värde? Uppgraderar vi partiet? Välja fler kvadratmeter i huset? Lägga till ett extra sovrum ?, etc.

  Mycket beror på varför du köper huset. Köper du det mest som ett hem eller mestadels som en investering? Det finns en skillnad.

  För det mesta är uppgraderingar högvinstiga artiklar för byggare. De är inte utformade för att öka värdet på huset, men gör dig lyckligare med huset du köper.

  Om du tittar på ditt hem som en investering, köper du från den mindre till medelstora storleken i området och spenderar bara ett minimalt belopp på uppgraderingar. Om du tittar på ditt köp som ett hem väljer du uppgraderingar som förbättrar din levnadskvalitet.

  En tumregel är att alltid uppgradera mattan och stoppningen
  .

...