Loader

Pesto Pizza Med Rostad Vitlök & Potatis

2013-02-06
  • Portioner: 2 Pizza
  • Portioner: 4
  • Förberedelser: 35m
  • Tillagningstid: 60m
  • Klart om: 1:30 t
Genomsnittligt medlemsbetyg

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 204
Betygsätt detta recept

fork fork fork fork fork

204 Folk betygsatte detta recept

Näringsvärde Info

Denna information är per portion.

  • Protein

    6.60g
  • Kostfiber

    50g
  • Fett Totalt

    50g
  • Energi

    70g
  • Fettmättad

    90g
  • Natrium

    800mg
  • Kolhydrat

    10g
  • Kolesterol

    55.50g

Ingredienser

  • 24 uns pizzadeg, uppdelad
  • 1/2 kopp allmjöl för att damma
  • Cirka 1 kopp pesto
  • 2-3 koppar riven mozzarella / provoloneost
  • 1 kopp rostade eller konfekt vitlöksklyftor
  • 4 rödhudad potatis, mycket tunn skivad
  • 1/2 tesked italiensk krydda
  • Olivolja
  • Kosher salt och nymald svartpeppar
  • Krossad röd paprikaflingor

Metod

Steg 1

Placera en pizzasten i ugnens nedre tredjedel och förvärm den till 500 °. Låt stenen värmas upp i minst en halvtimme innan du bakar pizzor.

Steg 2

Låt pizzadegen komma till rumstemperatur. På en lättmjölkad arbetsyta, forma degen till två stora bollar, samla sidorna och stoppa dem under för att skapa en jämn yttre yta. Täck degen med en fuktig handduk och låt den vila i minst 20 minuter.

Steg 3

Under tiden blancherar du potatisskivorna i kokande vatten tills de bara är kokta, var som helst mellan 1-2 minuter. Töm och låt svalna lite innan du torkar skivorna med pappershanddukar och belägg dem med en aning olivolja, en nypa italiensk kryddor och kosher salt.

Steg 4

Damma generöst en träskal eller baksidan av en lakpanna med mjöl eller majsmjöl. Med lättmjölade händer trycker du på degen med fingertopparna för att bilda en tillplattad skiva. Lyft upp degen och använd baksidan av dina knogar för att sträcka ut och tunna ut degen i en cirkel med en diameter på 12 tum. Var noga med att bevara degens kant om du vill ha en lätt, seg skorpa. Placera försiktigt den sträckta degen på det beredda skalet eller bakplåten.

Steg 5

Använd en stor sked och sprid ett jämnt lager av pesto på degen och sprid det försiktigt till inom 1/2-tums kant, var noga med att lämna en såsfri kant. Fyll på ett jämnt lager av riven mozzarella / provoloneost följt av skivor parboiled potatis och rostade vitlöksklyftor. Toppa med en lätt strö av lite mer mozzarella, krydda med salt efter smak och en nypa röd paprikaflingor. Borsta lätt den exponerade skorpan med lite olivolja (eller kvarvarande vitlök) olja för att främja brunning.

Steg 6

Skjut försiktigt pizzan på den förvärmda stenen och baka tills skorpan är knaprig och gyllene och osten bubblar och precis börjar bli brun, cirka 6-7 minuter. Ta bort pizza från ugnen och låt den vila i några minuter innan du skär den.

Recept Typ: Etiketter: , , , Ingredienser: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

...