Loader

Vietnamesisk Stil Grillad Kyckling Med Fem Kryddor

2012-03-17
  • Portioner: 5 Grillar
  • Portioner: 5
  • Förberedelser: 30m
  • Tillagningstid: 40m
  • Klart om: 1:40 t
Genomsnittligt medlemsbetyg

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 172
Betygsätt detta recept

fork fork fork fork fork

172 Folk betygsatte detta recept

Näringsvärde Info

Denna information är per portion.

  • Protein

    500mg
  • Natrium

    10g
  • Fiber

    500mg
  • Fett

    25g
  • Kalorier

    1250

Ingredienser

  • 6 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 stor schalottenlök, grovhackad
  • 1 matsked, skalad och malen färsk ingefära
  • 4 teskedar socker
  • 1/4 kopp sojasås
  • 1/4 kopp fisksås
  • 1/2 tesked pulver med fem kryddor
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 kyckling (ca 3 kg) skuren i åtta portioner

Metod

Steg 1

I en murbruk eller en liten matberedare kombinerar du ingefära, schalottenlök, vitlök och socker och smashar till en pasta.

Steg 2

Skapa en marinad genom att överföra pastan till en liten skål och vispa i sojasås, fisksås, femkrydda pulver och en hälsosam dos peppar.

Steg 3

Skölj kycklingbitarna i kallt vatten och torka. Placera kycklingen i en stor, återförslutbar påse med dragkedja och häll i marinaden. Kasta kycklingen inuti påsen för att täcka jämnt med marinaden och kyl i 12 timmar eller så länge över natten.

Steg 4

Förbered en kol- eller gasgrill för direkt grillning på medelhög värme. Ta bort kycklingarna från påsen och reservera marinaden i en liten skål.

Steg 5

Lägg kycklingbitarna med skinnsidan nedåt på grillen direkt över värmen tills den första sidan är snyggt brunad, cirka 11-12 minuter. Basta en eller två gånger med den reserverade marinaden under det första steget av grillningen. Vänd, basta igen och grilla tills kycklingen når den inre temperaturen på 165 °, cirka 11-12 minuter längre. Basta inte kyckling under de sista 10 minuterna.

Steg 6

Ta bort kycklingen från grillen och låt vila i minst 5 minuter innan du serverar den.

Recept Typ: Etiketter: , , Ingredienser: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

...